Stichting nieuw thuis voor huisdieren

  
 
 
Welkom op de herplaatsingspagina van de
katten van de Snth.

Heeft u interesse in één van deze katten?
Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst.
Kijk voor het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. 
Krijgt u op een van deze nummers geen gehoor, spreek dan de voicemail in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klik op de pasfoto voor een link naar hun eigen (foto)pagina.

Kaatje

Kaatje is een kleine gesteriliseerde poes geboren 16-7-2004, kleur zwart met witte accenten. Deze dame op leeftijd is volgens haar gastgezin "in en in lief". Aanhankelijk als ze is, komt ze graag naast je liggen; echt een schootkat is ze niet. Maar van aandacht en aaien kan ze intens genieten. Ze kan heel schattig liggen met haar pootje over haar wang. Ze krabt haar nagels keurig aan de krabpaal, en komt verder nergens aan. Wel kan ze schrikken van onverwachte bewegingen, ze is voorzichtig, en floreert bij een rustige voorspelbare omgeving. Ze is dus niet de jongste meer, loopt ook wat apart met haar achterhand, maar springt wel gewoon overal op en af, en loopt ook trappen. Ze is altijd de enige kat geweest van een oudere dame, en helaas moest haar baasje opgenomen in een hospice. Kortom een sympathieke oudere kat, die wacht op een plekje bij (ouder) iemand die haar nog een rustige oude dag wil gunnen.
Ze verblijft in Hazerswoude-Dorp

Bowie

Bowie is een gecastreerde zwartwitte kater geboren 7-1-2015. De foto spreekt voor zich: een heerlijk ondeugende pluizebol, altijd in voor een geintje, met wie je je nooit hoeft te vervelen. En hij luistert ook nog eens heel goed: fluit het baasje, komt hij direct aanrennen. Ook luistert hij naar zijn naam, en hij begrijpt keurig dat "nee" ook echt nee betekent. Echt een schootkat is hij niet, maar hij ligt wel graag tegen je benen. Hij zou bij een rustige hond geplaatst kunnen worden. Hij vindt het leuk met kinderen te spelen. Qua spel heeft hij een heel arsenaal speeltjes tot zijn beschikking: touwtjes, tas met viltjes, stok met veertjes, balletjes etc. Hij is een binnen- en buitenkat, is een electronisch kattenluikje gewend. Waarom moet deze geweldige kat herplaatst? Hij woont samen met een heel timide, schuchter poesje. En helaas lijkt dat te werken als de bekende rode lap op onze doerak: hij vindt het leuk om steeds met haar te klieren. Echt kwaad meent hij het niet, en naar andere katten is hij verder absoluut geen held. Maar de andere kat wordt helaas toch steeds angstiger. Het baasje gunt haar rust, en denkt dat van de twee Bowie de beste kansen op herplaatsing heeft.
Hij verblijft in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee)

Isis

Isis is een gesteriliseerde poes, geboren voorjaar 2016. Qua kleuren zit ze ahw tussen haar zwartwitte en haar schildpadkleurige zussen Felix en Simba in. De drie zusjes waren vondelingetjes, als nestje van een zwerfkat. Het zijn alledrie katten die graag op zijn tijd ook buiten zijn (NB zijn geen kattenluik gewend). Hoewel in het begin afwachtend, is Isis wel de sociaalste van de 3; als het ijs eenmaal gebroken is, laat ze zich erg graag knuffelen en aaien. Ze is een echte schootkat, en kan daarbij kwijlen van genoegen. Ze praat graag, en kan zo ook goed laten merken wat ze wil. Ze reageert op haar naam, en laat zich gemakkelijk optillen. Speels is ze ook, met een touwtje, en een speelgoedmuisje is ook interessant. Dit drietal woont in goede harmonie samen, ook met de hond des huizes (waar Isis overigens de beste band mee heeft). Als de hond wordt uitgelaten, lopen ze gezellig mee, tot het einde van de (lange) straat. Herplaatsing wegens relatiebreuk. Ze hoeven niet samen geplaatst, maar het zou wel fijn zijn als ze niet de enige kat in huis hoeven te zijn. Ze verblijft in Liessel (N-B)

Simba

Simba is een gesteriliseerde schildpadkleurige poes, geboren voorjaar 2016. Samen met haar zusjes Felix en Isis waren ze een gevonden nestje van een zwerfkat. Het zijn alle drie katten die graag op zijn tijd ook buiten zijn (NB zijn geen kattenluikje gewend). Simba kijkt bij vreemden graag eerst even de kat uit de boom, maar dan stelt ze zich wel open voor contact. Daarin is ze de dapperste van de drie, al is ze verder bescheiden aanwezig. Grappig is, dat ze een soort "halve schootkat" is, dwz ligt graag half naast je, met de voorpoten op schoot. Ze houdt van een goed gesprek, en reageert op haar naam. Dit drietal woont in goede harmonie samen, ook met de hond des huizes. Als de hond wordt uitgelaten, lopen ze gezellig mee, tot het einde van de (lange) straat. Haar gebitje heeft neiging tot tandsteenvorming, dat is wel een punt van aandacht. Herplaatsing wegens relatiebreuk. Ze hoeven niet samen geplaatst, maar aangezien ze wel altijd samen zijn geweest, zou het fijn zijn als ze niet de enige kat in huis hoeven te zijn. 
Ze verblijft in Liessel (N-B)

Felix

Felix is een gesteriliseerde zwartwitte poes, geboren voorjaar 2016. Samen met haar zusjes Simba en Isis waren ze een gevonden nestje van een zwerfkat. Het zijn alle drie katten die graag op zijn tijd ook buiten zijn (NB zijn geen kattenluikje gewend). Qua contact is Felix in het begin wat schichtig, het contact moet ahw groeien. Qua karakter zit ze een beetje tussen Isis en Simba in; ze houdt van aandacht (en kwijlt dan van genoegen!), maar kan zichzelf ook goed vermaken. Ze speelt graag, mn met een touwtje. Ze luistert naar haar naam, en kan zelf met haar stem ook goed duidelijk maken dat ze wat wil. Dit drietal woont in goede harmonie samen, ook met de hond des huizes (waar Felix het minste mee heeft). Als de hond wordt uitgelaten, lopen ze gezellig mee, tot het einde van de (lange) straat. Herplaatsing wegens relatiebreuk. Ze hoeven niet samen geplaatst, maar aangezien ze wel altijd samen zijn geweest, zou het fijn zijn als ze niet de enige kat in huis hoeven te zijn.
Ze verblijft in Liessel (N-B)

Zoë

Zoë is een gesteriliseerde Cyperse poes, geboren 8-4-2003. Deze superlieve poes is gemakkelijk in de omgang, vindt alle mensen (groot en klein) gezellig. Ze is geen schootkat, maar komt graag knus naast je liggen, en geniet dan van aandacht en kroelen. Ze trakteert je dan op kleine likjes. Ze laat zich zonder problemen oppakken. Ze luistert naar haar naam. Ze is gewend met andere katten samen te wonen, staat dan niet op de voorgrond. Honden is ze niet gewend. Ze moest herplaatst vanwege een verhuizing, en andere gezinssituatie waardoor ze erg veel alleen moest zijn. Het asiel weigerde haar op te nemen, omdat ze niet alleen senior is, maar ook medicijnen heeft vanwege de schildklier. Deze neemt ze heel gemakkelijk in, heeft er geen problemen van. Wij hopen nu dus dat er ergens iemand is, die -net als wij- vindt dat deze sympathieke oudere dame nog kans moet krijgen op een mooie oude dag. Zoë is geplaatst