Stichting nieuw thuis voor huisdieren

  
 
 
Welkom op de herplaatsingspagina van de
katten van de Snth.

Heeft u interesse in één van deze katten?
Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst.
Kijk voor het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. 
Krijgt u op een van deze nummers geen gehoor, spreek dan de voicemail in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klik op de pasfoto voor een link naar hun eigen (foto)pagina.

Poezewoes

Poezewoes is een flinke gesteriliseerde poes, geboren 1 mei 2005. Poezewoes heeft de laatste 8 jaar bij een oude mevrouw gewoond, die haar ooit via Marktplaats had opgehaald. De eerste 2 jaar woonde ze zo ongeveer achter het gordijn, maar door het engelengeduld van haar vrouwtje is ze veranderd in een rustige poes die aanhalen en aaien heerlijk vindt al moet ze aan nieuwe mensen wel wennen. Helaas moest het vrouwtje naar een verzorgingshuis en kon Poezewoes niet mee. We hebben haar een seniorencheck gegeven en behalve veel tandsteen (geen ontstekingen) en overgewicht is Poezewoes helemaal gezond. In het gastgezin kroop ze eerst weg, maar na 2 weken ging ze alles verkennen. Eerst alleen in de nacht, maar later ook overdag. Ze heeft zelfs het speelgoed gevonden en is gek op een van de knuffels. Ze is uiteraard op dieet gezet zodat ze langzaam op gewicht gaat komen. Poezewoes kwam bij haar vrouwtje in de tuin, maar ging er, behalve naar de directe buren, nooit uit. In het gastgezin komt ze niet buiten. Ondanks haar angst in het begin, zit er totaal geen agressie in Poezewoes en kon het gastgezin haar gewoon onder de bank vandaan halen om haar op de arm het huis te laten zien en ervaren. Poezewoes is nu klaar voor een definitief gouden mandje, in een niet te drukke omgeving. Andere dieren is ze niet gewend, maar we denken dat ze geen probleem zal hebben met een rustige andere kat. Poezewoes verblijft in Delft

Mika

Mika is een gesteriliseerde cyperse poes geboren 16-9-2004. Inderdaad, een dame op leeftijd, al zou je haar dat qua uitstraling zeker niet geven. Toch heeft ze geen gemakkelijk leventje gehad, want ze moest helaas een teruggetrokken leventje boven leiden, omdat het niet boterde met de andere kat in huis. Daarbij is ze uitgegroeid tot een XL- poes met fors overgewicht, waar ze volgens ons echt hinder van heeft. Ook is haar gebit voor een belangrijk deel verwijderd. Inmiddels verblijft ze in een gastgezin, en komt ze langzaam weer een beetje bij, en is er een begin gemaakt met een afvalprogramma. We zijn op proef gestart met pijnstillers, en ze lijkt daarmee gemakkelijker te bewegen. Wel is het een bangerikje, dat echt de spreekwoordelijke kat uit de boom kijkt, en er wat langer over doet om te wennen. Ze uit haar wensen op bescheiden wijze, je moet haar dus leren "lezen" om een optimale band te krijgen. Maar dan geniet ze echt van aandacht (geen schootzitter), en vergis je niet: speels is ze ook nog, als je haar uitdaagt met hengeltje met speelgoedmuis.Kortom, niet het meest ideale "pakket", maar we hopen zo op iemand die deze uitdaging aan wil gaan, en deze sympathieke poes nog een fijne oude dag gunt. Ze verdient het!
Mika verblijft in Den Bosch

Simba

Simba is een gesteriliseerde schildpadkleurige poes, geboren voorjaar 2016. Samen met haar zusjes Felix en Isis waren ze een gevonden nestje van een zwerfkat. Het zijn alle drie katten die graag op zijn tijd ook buiten zijn (NB zijn geen kattenluikje gewend). Simba kijkt bij vreemden graag eerst even de kat uit de boom, maar dan stelt ze zich wel open voor contact. Daarin is ze de dapperste van de drie, al is ze verder bescheiden aanwezig. Grappig is, dat ze een soort "halve schootkat" is, dwz ligt graag half naast je, met de voorpoten op schoot. Ze houdt van een goed gesprek, en reageert op haar naam. Dit drietal woont in goede harmonie samen, ook met de hond des huizes. Als de hond wordt uitgelaten, lopen ze gezellig mee, tot het einde van de (lange) straat. Haar gebitje heeft neiging tot tandsteenvorming, dat is wel een punt van aandacht. Herplaatsing wegens relatiebreuk. Ze hoeven niet samen geplaatst, maar aangezien ze wel altijd samen zijn geweest, zou het fijn zijn als ze niet de enige kat in huis hoeven te zijn. 
Ze verblijft in Liessel (N-B)

Maya

Maya is een klein gesteriliseerd poesje, geboren 09-07-2018. Met de fles groot gebracht bij Kitteplace en vandaar uit geplaatst. Helaas ging dat na 2 maanden mis en begon Maya met in huis plassen. Eerst op 1 plek, maar later op vele andere plekken. Vermoedelijk had het te maken met de andere poes des huizes en is ze aan de late kant gesteriliseerd, dus mogelijk stil krols geweest. Na observatie in een gastgezin, blijkt Maya prijs te stellen op 2 kattenbakken, met de juiste soort vulling en die dienen op tijd uitgeschept te worden. Urine is oonderzocht en ze is verder volledig gezond. Hoewel ze bij Kittenplace een knuffelkontje was, lijkt ze nu wat schrikachtig. De laatste tijd blijft ze steeds vaker rustig liggen als je naar haar toe loopt en laat zich dan lekker aaien. Dit moet rustig verder opgebouwd worden. Maya is zeer ongeremd in eten, dus de hele dag eten laten staan is geen optie, dan groeit ze dicht. We zoeken voor haar een niet te druk huishouden, eventueel met een andere sociale kat, maar ook een rustige hond die katten gewend is kan ze mee om gaan. Ze zoekt in het gastgezin de andere dieren niet op. Maya zoekt iemand die rustig de tijd neemt om haar vertrouwen weer op te bouwen, af en toe met haar speelt en om kan gaan met gedoseerd eten geven. Maya verblijft in Delft

Jojo

Jojo is een gecastreerde kater, kleur zwart met wit, geboren ca 2010. Deze voorzichtige, vriendelijke kater heeft al een bewogen leventje achter de rug: oorspronkelijk kwam hij over uit Aruba, daarna ontsnapte hij, en zwierf een tijdje rond, in een park. Hij kreeg in die tijd eten van buurtbewoners, en toen het winter werd mocht hij zelfs komen wonen bij een oudere vrouw. Nadat deze overleed, kwam hij terecht op het huidige adres. Hier woont hij samen met een poes en een hondje. De eerste maanden mocht hij niet naar buiten, en dat was erg moeilijk voor deze energieke kater. Hij vond het toen leuk om de erg schuwe poes een beetje te plagen, die daar juist weer erg gestrest van werd. Dit verbeterde gelukkig toen hij eindelijk weer naar buiten mocht, maar voor zijn huidige baasje bleek er weer een nieuwe zorg: hij gaat graag op bezoek in het oude park, maar moet daartoe wel een drukke straat oversteken. Vandaar nu het besluit om hem te herplaatsen. Jojo is geen echte schootkat, het duurt bij een nieuw baasje ook wel een tijdje voor hij zich durft te "geven". Maar hij is graag bij je in de buurt, is prettig gezelschap. Hij is gek op sigaartjes met kattenkruit erin, en op matatabi stokjes. Ook speelt hij wel eens met een speelgoedmuisje, of een wc rolletje. Kleine kinderen is hij niet gewend. En als er vreemd bezoek is, verstopt hij zich graag onder de sprei op het bed. Hij zit graag voor het raam. Hij heeft gevoelige darmen, qua voeding moet daar wel rekening mee gehouden worden, maar dan gaat het helemaal goed.
Hij verblijft in Den Haag

Kaatje

Kaatje is een kleine gesteriliseerde poes geboren 16-7-2004, kleur zwart met witte accenten. Deze dame op leeftijd is volgens haar gastgezin "in en in lief". Aanhankelijk als ze is, komt ze graag naast je liggen; echt een schootkat is ze niet. Maar van aandacht en aaien kan ze intens genieten. Ze kan heel schattig liggen met haar pootje over haar wang. Ze krabt haar nagels keurig aan de krabpaal, en komt verder nergens aan. Wel kan ze schrikken van onverwachte bewegingen, ze is voorzichtig, en floreert bij een rustige voorspelbare omgeving. Ze is dus niet de jongste meer, loopt ook wat apart met haar achterhand, maar springt wel gewoon overal op en af, en loopt ook trappen. Ze is altijd de enige kat geweest van een oudere dame, en helaas moest haar baasje opgenomen in een verzorgingshuis. Kortom een sympathieke oudere kat, die wacht op een plekje bij (ouder) iemand die haar nog een rustige oude dag wil gunnen.
Ze verblijft in Hazerswoude-Dorp

Bowie

Bowie is een gecastreerde zwartwitte kater geboren 7-1-2015. De foto spreekt voor zich: een heerlijk ondeugende pluizebol, altijd in voor een geintje, met wie je je nooit hoeft te vervelen. En hij luistert ook nog eens heel goed: fluit het baasje, komt hij direct aanrennen. Ook luistert hij naar zijn naam, en hij begrijpt keurig dat "nee" ook echt nee betekent. Echt een schootkat is hij niet, maar hij ligt wel graag tegen je benen. Hij zou bij een rustige hond geplaatst kunnen worden. Hij vindt het leuk met kinderen te spelen. Qua spel heeft hij een heel arsenaal speeltjes tot zijn beschikking: touwtjes, tas met viltjes, stok met veertjes, balletjes etc. Hij is een binnen- en buitenkat, is een electronisch kattenluikje gewend. Waarom moet deze geweldige kat herplaatst? Hij woont samen met een heel timide, schuchter poesje. En helaas lijkt dat te werken als de bekende rode lap op onze doerak: hij vindt het leuk om steeds met haar te klieren. Echt kwaad meent hij het niet, en naar andere katten is hij verder absoluut geen held. Maar de andere kat wordt helaas toch steeds angstiger. Het baasje gunt haar rust, en denkt dat van de twee Bowie de beste kansen op herplaatsing heeft.
Hij verblijft in Sommelsdijk (Goeree-Overflakkee)

Kali

Kali, toen jij eind november zonder geldige enting en met een enorm pesthumeur in ons asiel afgestaan werd, was het lastig jou even goed te onderzoeken. Gelukkig kwam onze dierenarts de dag erna (vrijdag) voor zijn 2 wekelijkse asielronde. Jij was inmiddels gelukkig al een beetje gekalmeerd. Ik tilde je op en schrok me het apezuur. Nog nooit in mijn leven heb ik zo’n lichtgewicht katje opgetild. De weegschaal zei dat jij 2,1 Kg woog, het vet achter je oogjes was weg (je ogen waren naar binnen gevallen), je vacht was slecht en piekerig, je kon amper staan. Meteen bloed afgenomen natuurlijk en de enting op de lange baan geschoven.
Inmiddels weeg je bijna 4 Kg, ben je actief, ben je sociaal met honden, katten en mensen, al vind je nieuwe mensen wel nog wat spannend. Nu nog een eigen huis. Voor Kali zoeken we een lief, leuk gezin. Eenmaal gewend zal zij super met kinderen kunnen samenwonen. Andere huisdieren zijn geen enkel probleem. Ze is een echte binnenkat. Het enige puntje van aandacht is dat zij dus 2 keer per dag (liefst om de 12 uur) gespoten moet worden met insuline, dit laat ze prima toe! Ben jij of ken jij het perfecte nieuwe baasje voor Kali bel ons dan snel op 06 274 01 253 en kom gezellig langs om haar te ontmoeten (locatie Sittard)