Stichting nieuw thuis voor huisdieren

  
 
 
Welkom op de herplaatsingspagina van de
katten van de Snth.

Heeft u interesse in één van deze katten?
Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst.
Kijk voor het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. 
Krijgt u op een van deze nummers geen gehoor, spreek dan de voicemail in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klik op de pasfoto voor een link naar hun eigen (foto)pagina.

Pietje

Pietje is een zwarte poes van ongeveer 13 jaar. Ze is een aantal jaren geleden aan komen lopen bij een kattenliefhebster, die haar accepteerde, bij al een groep van 9 katten. Pietje handhaafde zich zo goed mogelijk in deze groep katten, al kwam ze daarbij niet goed uit de verf, lief en bescheiden als ze is. Ze accepteerde het bijvoorbeeld braaf als een andere kat voordrong. Ze kan deuren openmaken, dus slim is ze ook. Na het recente overlijden van haar baasje kwam ze in een gastgezin, waar ze een enorm lieve aanhankelijke poes blijkt te zijn. Honden is ze niet gewend, maar in het gastgezin durft ze al voorzichtig langs een slapende hond te glippen. Met andere katten heeft ze niet zoveel, blijft het liefst op enige afstand. Ze is meer mens gericht. Bij visite kijkt ze eerst even de kat uit de boom, maar laat zich daarna wel aaien. Ze is een kattenbak gewend (open zonder klep), haar nagels scherpt ze keurig aan de krabpaal. Pietje is niet meer de jongste, en heeft een hartruisje, en krijgt daarbij een kwart tabletje per dag (weinig kosten), dat gaat prima. Haar gebitje is pas nog gesaneerd, dus ze is helemaal klaar voor een hopelijk rustig huisje, waar ze nog een fijne oude dag mag hebben.
Pietje is geplaatst

Mika

Mika Mika is een gesteriliseerde cyperse poes geboren 16-9-2004. Inderdaad, een dame op leeftijd, al zou je haar dat qua uitstraling zeker niet geven. Toch heeft ze geen gemakkelijk leven gehad, want ze moest helaas teruggetrokken boven leven, omdat het niet boterde met de andere kat in huis. Daarbij is ze uitgegroeid tot een XL- poes met fors overgewicht, waar ze volgens ons echt last van heeft. Ook is haar gebit voor een belangrijk deel verwijderd. Inmiddels verblijft ze in een gastgezin en komt ze langzaam weer een beetje bij en is er een begin gemaakt met een afvalprogramma. We zijn op proef gestart met pijnstillers en ze lijkt daarmee gemakkelijker te bewegen. Wel is het een bangerikje, dat echt de spreekwoordelijke kat uit de boom kijkt en er wat langer over doet om te wennen. Ze uit haar wensen op bescheiden wijze, je moet haar dus leren "lezen" om een optimale band te krijgen. Maar dan geniet ze echt van aandacht (geen schootzitter) en vergis je niet: speels is ze ook nog, als je haar uitdaagt met hengeltje met speelgoedmuis. Daarnaast vindt zij een laser lampje helemaal te gek! Kortom, niet het meest ideale "pakket", maar we hopen zo op iemand die deze uitdaging aan wil gaan, en deze sympathieke poes nog een fijne oude dag gunt. Ze verdient het!
Mika verblijft in Den Bosch

Simba

Simba is een gesteriliseerde schildpadkleurige poes, geboren voorjaar 2016. Samen met haar zusjes Felix en Isis waren ze een gevonden nestje van een zwerfkat. Het zijn alle drie katten die graag op zijn tijd ook buiten zijn (NB zijn geen kattenluikje gewend). Simba kijkt bij vreemden graag eerst even de kat uit de boom, maar dan stelt ze zich wel open voor contact. Daarin is ze de dapperste van de drie, al is ze verder bescheiden aanwezig. Grappig is, dat ze een soort "halve schootkat" is, dwz ligt graag half naast je, met de voorpoten op schoot. Ze houdt van een goed gesprek, en reageert op haar naam. Dit drietal woont in goede harmonie samen, ook met de hond des huizes. Als de hond wordt uitgelaten, lopen ze gezellig mee, tot het einde van de (lange) straat. Haar gebitje heeft neiging tot tandsteenvorming, dat is wel een punt van aandacht. Herplaatsing wegens relatiebreuk. Ze hoeven niet samen geplaatst, maar aangezien ze wel altijd samen zijn geweest, zou het fijn zijn als ze niet de enige kat in huis hoeven te zijn. 
Ze verblijft in Liessel (N-B)

Jojo

Jojo is een gecastreerde kater, kleur zwart met wit, geboren ca 2010. Deze voorzichtige, vriendelijke kater heeft al een bewogen leventje achter de rug: oorspronkelijk kwam hij over uit Aruba, daarna ontsnapte hij, en zwierf een tijdje rond, in een park. Hij kreeg in die tijd eten van buurtbewoners, en toen het winter werd mocht hij zelfs komen wonen bij een oudere vrouw. Nadat deze overleed, kwam hij terecht op het huidige adres. Hier woont hij samen met een poes en een hondje. De eerste maanden mocht hij niet naar buiten, en dat was erg moeilijk voor deze energieke kater. Hij vond het toen leuk om de erg schuwe poes een beetje te plagen, die daar juist weer erg gestrest van werd. Dit verbeterde gelukkig toen hij eindelijk weer naar buiten mocht, maar voor zijn huidige baasje bleek er weer een nieuwe zorg: hij gaat graag op bezoek in het oude park, maar moet daartoe wel een drukke straat oversteken. Vandaar nu het besluit om hem te herplaatsen. Jojo is geen echte schootkat, het duurt bij een nieuw baasje ook wel een tijdje voor hij zich durft te "geven". Maar hij is graag bij je in de buurt, is prettig gezelschap. Hij is gek op sigaartjes met kattenkruit erin, en op matatabi stokjes. Ook speelt hij wel eens met een speelgoedmuisje, of een wc rolletje. Kleine kinderen is hij niet gewend. En als er vreemd bezoek is, verstopt hij zich graag onder de sprei op het bed. Hij zit graag voor het raam. Hij heeft gevoelige darmen, qua voeding moet daar wel rekening mee gehouden worden, maar dan gaat het helemaal goed.
Hij verblijft in Den Haag

Shampoo

Shampoo is poes van ongeveer 8 jaar. Ze is een van de acht die uit de noodopvang komen. Shampoo zoekt een kleedje in de vensterbank in de zon en een baasje die haar respecteert om wie ze is. Die kan genieten van het feit dat ze rustig blijft liggen als je langs loopt en dankbaar met haar ogen naar je knippert omdat je niet aan haar komt. Wiens hart een sprongetje maakt als ze even naar je toe komt om je een kopje te geven, die geniet als ze, op gepaste afstand, bij je in de buurt komt liggen, er op vertrouwend dat je haar grenzen respecteert. Een aai of 2 mag, als je haar eten neer zet en ze eenmaal aan je gewend is, maar verder aan haar lijf geen polonaise. Af en toe geeft ze een tik tegen een balletje en een touwtje wil ze ook wel mee spelen, maar niet te lang, dat geeft (nu nog) teveel prikkels. Shampoo zoekt dus een rustig plekje, zonder kinderen en met hooguit 1 andere kat. Het zou fijn zijn als ze met Tommy mee mag verhuizen, die graag alle knuffels in ontvangst neemt en uit dezelfde groep komt. Shampoo en Tommy verblijven in Delft.