Stichting nieuw thuis voor huisdieren

  
 
 
Welkom op de herplaatsingspagina van de
katten van de Snth.

Heeft u interesse in één van deze katten?
Neem dan contact op met onze herplaatsingsdienst.
Kijk voor het spreekurenoverzicht op de contact-pagina, te bereiken via het menu links. 
Krijgt u op een van deze nummers geen gehoor, spreek dan de voicemail in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Klik op de pasfoto voor een link naar hun eigen (foto)pagina.

Kingpin & Lara

Kingpin & Lara, broer en zus, geschatte geboortedatum 1 maart 2017. Kingpin kwam als jonge kater binnen lopen en een paar dagen later haalde hij zijn zusje Lara ook binnen. Ondanks een zoektocht naar de eigenaar, is die nooit gevonden. Kingpin komt graag buiten, blijft in de buurt, maar wandelt wel gezellig mee als de honden uitgelaten worden. Hij vangt nog wel eens een muis en brengt die dan bij zijn zus, of eet hem zelf deels op. Het is een gezellige, ietwat te dikke kater, de sociale van het duo. Hij is gek op mensen en komt je vaak opzoeken voor knuffels. Hij slaapt ook het liefst op bed, dicht tegen je aan, terwijl hij de deken kneed. Sabbelt daar ook op, net als op je trui als hij op schoot is. Hij is erg gefocust op eten en je kan dan ook niets laten liggen. Hij wast zelfs de vaat voor als hij de kans krijgt. Zijn zusje Lara is zijn alles, hij wast haar, zorgt dat ze eten krijgt en ligt naast haar als er geen mensen zijn die hem aandacht geven. Kingpin kan niet bij andere katers, voor poezen is hij zorgzaam. Lara, compleet zwart, inclusief voetzooltjes en nagels, is een ander verhaal, ze vindt alles eng, schrikt van alles en kruipt dan weg. Zij mag dus ook absoluut niet naar buiten. Ze is een keer drie dagen vermist geweest en toen gevonden door Kingpin. Ze is graag in haar eigen bubbel, ligt het liefst in een rustige ruimte waar geen rumoer is of ver achter een gordijn. Alleen haar broer trekt ze naartoe. Je kan haar ook niet gewoon oppakken, vecht zich in totale paniek los. Ze komt wel tevoorschijn als ze door Kingpin begeleid wordt en ook voor eten komt ze in beweging, maar houdt gepaste afstand en als ze schrikt loopt ze weg bij haar bakje. Ook al is ze erg bang, echt agressief is ze niet, zal eerder weg duiken als je haar benaderd. Je merkt eigenlijk bijna niet dat ze in huis is. Ze laat zich maar spaarzaam aaien, maar we vermoeden dat dit, bij iemand die er tijd en geduld voor heeft, nog een heel eind kan verbeteren. Kingpin en Lara moeten absoluut samen blijven. Herplaatsing wegens relatiebreuk en lange werkdagen, waardoor de katten minder aandacht kunnen krijgen dan het baasje ze gunt.
Kingpin & Lara zijn geplaatst

Mika

Mika Mika is een gesteriliseerde cyperse poes geboren 16-9-2004. Inderdaad, een dame op leeftijd, al zou je haar dat qua uitstraling zeker niet geven. Toch heeft ze geen gemakkelijk leven gehad, want ze moest helaas teruggetrokken boven leven, omdat het niet boterde met de andere kat in huis. Daarbij is ze uitgegroeid tot een XL- poes met fors overgewicht, waar ze volgens ons echt last van heeft. Ook is haar gebit voor een belangrijk deel verwijderd. Inmiddels verblijft ze in een gastgezin en komt ze langzaam weer een beetje bij en is er een begin gemaakt met een afvalprogramma. We zijn op proef gestart met pijnstillers en ze lijkt daarmee gemakkelijker te bewegen. Wel is het een bangerikje, dat echt de spreekwoordelijke kat uit de boom kijkt en er wat langer over doet om te wennen. Ze uit haar wensen op bescheiden wijze, je moet haar dus leren "lezen" om een optimale band te krijgen. Maar dan geniet ze echt van aandacht (geen schootzitter) en vergis je niet: speels is ze ook nog, als je haar uitdaagt met hengeltje met speelgoedmuis. Daarnaast vindt zij een laser lampje helemaal te gek! Kortom, niet het meest ideale "pakket", maar we hopen zo op iemand die deze uitdaging aan wil gaan, en deze sympathieke poes nog een fijne oude dag gunt. Ze verdient het!
Mika is geplaatst

Jojo

Jojo is een gecastreerde kater, kleur zwart met wit, geboren ca 2010. Deze voorzichtige, vriendelijke kater heeft al een bewogen leventje achter de rug: oorspronkelijk kwam hij over uit Aruba, daarna ontsnapte hij, en zwierf een tijdje rond, in een park. Hij kreeg in die tijd eten van buurtbewoners, en toen het winter werd mocht hij zelfs komen wonen bij een oudere vrouw. Nadat deze overleed, kwam hij terecht op het huidige adres. Hier woont hij samen met een poes en een hondje. De eerste maanden mocht hij niet naar buiten, en dat was erg moeilijk voor deze energieke kater. Hij vond het toen leuk om de erg schuwe poes een beetje te plagen, die daar juist weer erg gestrest van werd. Dit verbeterde gelukkig toen hij eindelijk weer naar buiten mocht, maar voor zijn huidige baasje bleek er weer een nieuwe zorg: hij gaat graag op bezoek in het oude park, maar moet daartoe wel een drukke straat oversteken. Vandaar nu het besluit om hem te herplaatsen. Jojo is geen echte schootkat, het duurt bij een nieuw baasje ook wel een tijdje voor hij zich durft te "geven". Maar hij is graag bij je in de buurt, is prettig gezelschap. Hij is gek op sigaartjes met kattenkruit erin, en op matatabi stokjes. Ook speelt hij wel eens met een speelgoedmuisje, of een wc rolletje. Kleine kinderen is hij niet gewend. En als er vreemd bezoek is, verstopt hij zich graag onder de sprei op het bed. Hij zit graag voor het raam. Hij heeft gevoelige darmen, qua voeding moet daar wel rekening mee gehouden worden, maar dan gaat het helemaal goed.
Hij verblijft in Den Haag